Sprzet agd firmy beko

Prowadząc restaurację kuchnia powinna być wyposażona w gigantyczną suma profesjonalnego sprzętu, który usprawni i przyspieszy pracę pracowników. Zakup odpowiednich urządzeń zależy jednak w znaczącej wartości od zapotrzebowania czy rodzaju menu.

W wielu restauracjach oferujących staropolskie menu potrzebne są szatkownice do kapusty, ponieważ warzywo wtedy istnieje elementem wielu tradycyjnych polskich dań. W niewielkich firmach cateringowych lub małych restauracjach zazwyczaj zbiera się ta młoda, ręczna, zwykła szatkownica, stworzona z plastiku czy drewna, dzięki której można i przygotować inne warzywa, jak np. ogórki czy marchewkę, z jakich najczęściej wytwarza się m.in. świeże surówki. Przy większym zapotrzebowaniu przydatny jest sprzęt różnego sposobu, z wbudowanym silnikiem i przynoszony elektrycznie. Nadaje się i często w małych zakładach przetwórczych czy gospodarstwach rolnych.

Taka szatkownica jest niezwykle wytrzymałym sprzętem o wielkiej jakości, która charakteryzuje się też prostą obsługą. Sprzęt ten tworzy się m.in. z silnika, metalowego bębna czy korpusu i małej rynny, po której obniża się poszatkowana kapusta. Najbardziej dużą częścią są noże uczynione ze zwykli nierdzewnej, które mogą proponować przez długi czas czasu. Szatkownica może być wyposażona na żądanie w pozostałe dodatkowe elementy, jak np. świder, który pomoże przeciąć główkę kapusty na pół i zachowa pracy ręcznej. W współzależności od potrzeb można i zakupić przystawkę, która zapewni szatkowanie na plasterki innych warzyw, uchwyt wraz z kołami, dzięki którym można łatwo przesuwać sprzęt czy dodatkowe tarcze. Tarcze mają wpływ na rodzaj cięcia - mogą to być niewielkie kawałki, wióry albo plastry. Jeżeli jednak potrzebna nam jest jedynie szatkowana kapusta, tradycyjna tarcza w zupełności nam wystarczy.